Przetworów
u nas ciąg dalszy. Wczoraj powstał dżem jeżynowy z wanilią, a teraz w garnku
gotuje się konfitura z płatków róży. Wracając do jeżyn, to bardzo lubię te
śliczne owoce. Nadają się zarówno do wypieków, deserów i na przetwory. Dżem z
nich jest lekko kwaskowy, a wanilia nadaje lekkiego posmaku. Będzie idealny do
tostów francuskich na śniadanie.
Powiem
Wam, że wybieramy właśnie meble i dodatki do pokoju dla maluszka, na rynku jest
taki wybór, że ciężko się zdecydować, a ograniczaniem jest tylko budżet.
Zdecydowaliśmy się na biel, szarość i dodatkowo jeden kolor - żółty lub
pastelowy róż. Powoli coś klaruje się w mojej głowie i jakaś wizja układa się w
całość, ale do efektu końcowego daleka droga:).
Poza
tym całym zamieszaniem, to niestety tak jak piszecie na swoich blogach –
nadeszła jesień. Oby tylko cała, była tak słoneczna jak ten tydzień, bo taką
pogodę to ja nawet bardzo lubię:).
Do zobaczenia
Ania
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz