piątek, 5 września 2014

Dżem jeżynowy z wanilią



Przetworów u nas ciąg dalszy. Wczoraj powstał dżem jeżynowy z wanilią, a teraz w garnku gotuje się konfitura z płatków róży. Wracając do jeżyn, to bardzo lubię te śliczne owoce. Nadają się zarówno do wypieków, deserów i na przetwory. Dżem z nich jest lekko kwaskowy, a wanilia nadaje lekkiego posmaku. Będzie idealny do tostów francuskich na śniadanie.






Powiem Wam, że wybieramy właśnie meble i dodatki do pokoju dla maluszka, na rynku jest taki wybór, że ciężko się zdecydować, a ograniczaniem jest tylko budżet. Zdecydowaliśmy się na biel, szarość i dodatkowo jeden kolor - żółty lub pastelowy róż. Powoli coś klaruje się w mojej głowie i jakaś wizja układa się w całość, ale do efektu końcowego daleka droga:).


Poza tym całym zamieszaniem, to niestety tak jak piszecie na swoich blogach – nadeszła jesień. Oby tylko cała, była tak słoneczna jak ten tydzień, bo taką pogodę to ja nawet bardzo lubię:).

Do zobaczenia
Ania

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz